USLOVI KORIŠĆENJA

Molimo Vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem web sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da ste saglasni sa njima u potpunosti. Ukoliko se ne slažete sa navedenim uslovima, molimo Vas da ne koristite ovaj web sajt. Web sajt je vlasništvo radnje PEKY TORBE, Humska 17A, Niš  koji zadržava pravo da u bilo koje vreme ažurira, menja, briše ili na bilo koji drugi način dopunjava i modifikuje Uslove korišćenja, po pitanju usklađivanja sa novim regulatornim ili zakonodavnim merama.

USLOVI NARUČIVANJA

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS 62/2014) radnja PEKY TORBE, ul. Humska 17A Niš, svoje potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.pekytorbe.com obaveštava:

  • da se prodaja robe putem internet sajta www.pekytorbe.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti radnje PEKY-TORBE ul. Humska 17A Niš, matični broj 60836116;
  • da roba koja se prodaje putem internet sajta www.pekytorbe.com poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
  • da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
  • da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;
  • da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.pekytorbe.com može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke.
  • da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster PORUČI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
  • da za sve porudžbine potrošač ima obavezu da na ime troškova isporuke plati određen iznos
  • da u slučaju nesaobraznosti robe ugovoru, potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na način kako je to definisano Pravilnikom o postupanju po reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Obrazac Zahteva za reklamaciju potrošač može pronaći u odeljku: Reklamacije;
  • da potrošač ima pravo da odustane od ugovora (odustane od kupovine) u roku od 14 dana od dana isporuke, a bez navođenja razloga za odustanak. U slučaju odustanka, potrošač snosi troškove vraćanja robe. Bliža uputstva za odustanak od ugovora potrošač može pronaći u odeljku: Pravo na odustajanje

PRAVO NA ODUSTAJANJE

Izjavu o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.

Izjavu je potrebno da odštampate, popunite podatke koji nedostaju i potpišete (potpišete i pečatirate za pravna lica), pošaljete na adresu:

PEKY TORBE 
Humska 17A
18000 Niš
Kontakt: 018/323-01-69

Takođe, možete nas kontaktirati putem e-maila na kontakt@pekytorbe.com.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje cene ukoliko utvrdi da roba nije vraćena u stanju u kome je isporučena a usled potrošačevog neadekvatnog rukovanja istom.

Kao kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu slanjem robe na našu adresu. Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora, izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu ili poslati artikal koji želite za zamenu.

Da bi vam izvršili povraćaj sredstava neopohodno je da roba za koju se vrši povraćaj novca, kao i popunjena i potpisana izjava, budu dostavljeni na gorenavedenu adresu. Ispravnost podataka u izjavi garantujete svojim potpisom, tj. pečatom.

ISPORUKA

ROK ISPORUKE

Nakon što ste potvrdili porudžbinu, dobićete potvrdu porudžbine na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja porudžbine. Od tog trenutka rok isporuke je maksimalno 5 radnih dana. Plaćanje robe je gotovinom pouzećem.

Preuzimanje pošiljki se vrši po uslovima Post-Express službe javnog preduzeća Pošta Srbije.

CENA ISPORUKE

Cena isporuke za sve porudžbine čija je vrednost najmanje 4000 din. je besplatna.

Cena isporuke za sve porudžbine čija je vrednost manja od 4000 din. je fiksna, po sledećem cenovniku:

Uručenje do 19 časova: 300,00 din.

Uručenje do 12 časova: 350,00 din

Sve pošiljke šaljemo uslugom „Danas za sutra“, sa uručenjem do 19h, osim ako kupac prilikom poručivanja ne naznači drugačije.

REKLAMACIJE

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu kontakt@pekytorbe.com i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24 h od trenutka prijema pošiljke pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu kontakt@pekytorbe.com i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, robu zajedno sa obrascem Zahteva za reklamaciju (preuzmite)  koji je isporučen prilikom kupovine treba da pošaljete na adresu PEKY TORBE , Humska 17A, 18000 Niš.

UPOTREBA SADRŽAJA SA SAJTA

PEKY TORBE. se trudi da objavi i ažurira sadržinu web sajta i da korisnicima pruži precizne podatke. Ipak, trgovac ne može da garantuje tačnost, preciznost ili sveobuhvatnost podataka koji postoje na sajtu. Sav sadržaj i informacije na web sajtu su informativnog karaktera. Može se desiti da materijal na ovom web sajtu sadrže tehničke netačnosti ili tipografske greške. PEKY TORBE se odriče svih garancija bilo kakve vrste (uključujući, a ne ograničavajući se na izričite, podrazumevane ili zakonske) za tačnost, kompletnost, pouzdanost sadržaja i informacija na web sajtu. Ne garantujemo za bilo kakve savete do kojih ste došli pomoću našeg web sajta.

Radnja PEKY TORBE je uložilo sve napore da prikaže boje proizvoda na web sajtu što je tačnije moguće. Međutim, stvarne boje koje se vide zavise od niza faktora, uključujući ekran, koji se koristi i njegove kalibracije, odnosno postavke monitora. Trgovac ne garantuje da je prikaz boja tačan.

PRISTUP SAJTU

Radnja PEKY TORBE se trudi da omogući neprekidan pristup web sajtu, bez obaveza. Navodi se da u svrhe održavanja, sinhronizovanja podataka, postavljanja i svih drugih radnji tehničkog tipa, pristup web sajtu može biti onemogućen. PEKY TORBE nije odgovoran za nemogućnost pristupanja sajtu, niti za posledice po korisnika koje iz toga mogu proizići. Korišćenjem web sajta prihvatate punu odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu učitavanjem dokumenata i sadržaja web sajta. PEKY TORBE neće biti odgovoran za bilo kakvu direktnu ili indirektnu štetu prouzrokovanu prekidima u radu, greškama i defektima na web sajtu.